1 september … en onze technische profielen gaan terug naar school

Het is 1 september en naar traditie gaan de schoolpoorten weer open. Onze jeugd wordt er namelijk verwacht om aan een nieuw schooljaar te beginnen met een ambitieus nieuw leerplan. Dit plan moet hen zo goed mogelijk voorbereiden op hun toekomstige professionele carrière.

Maar dit jaar is het toch wel wat anders … hoor ik op het nieuws! Omwille van een groot lerarentekort zijn het niet alleen leerlingen, maar ook technische profielen uit de industrie, die massaal naar het onderwijs trekken om daar de uitdagende job als praktijkleraar op te nemen.

Op zich een nobele taak die de kwaliteit en de bagage van onze toekomstig afgestudeerden zal verbeteren en in zekere zin ook onze toekomstige maatschappij. Maar van de andere kant wringt er bij mij iets! We zijn namelijk al jaren aan het vechten tegen een chronisch tekort aan technische medewerkers in de industrie en ondanks alle inspanningen komt daar weinig verbetering in. Nu komt daarbij nog een interne concurrent bij die technische profielen wegzuigt in de industrie. Dit zal een onmiddellijke impact hebben bij de technische diensten van bedrijven. Onze angst is werkelijkheid geworden … en er zullen meer en meer bedrijven zijn die geen technische medewerkers meer kunnen aantrekken en het er zonder moeten gaan doen.
Menthor is al jaren bezig met deze problematiek en heeft methodieken en tools ontwikkeld om technische bedrijven minimaal afhankelijk te maken van eigen technische medewerkers. Het is tegenwoordig geen keuze meer, maar een verplichte opdracht.

Indien men overweegt om bovenstaande oefening te doen en zich daar in laten begeleiden, is Menthor BV een geschikte en ervaren partner.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Meer weten?