Blechexpo Stuttgart

Menthor bezoekt Blechexpo Stuttgart 2021

Met THOR-Engineering proberen we een vinger aan de pols te houden bij alle soorten fabricatie technieken. Beursbezoeken zijn daarbij cruciaal gezien ieder vooraanstaand bedrijf daar aanwezig is, en ze hier hun laatste ontwikkelingen en ideeën tonen.

‘Blechexpo 2021’ in Stuttgart, is daarom een niet te missen wereld-event voor alles wat met plaatbewerking te maken heeft.

Het is een 2 jaarlijkse beurs waar voornamelijk de grote producenten van plaatbewerkingsmachines en lastechnieken hun nieuwigheden tonen. 

In deze sector is men reeds een hele tijd bezig met INDUSTRY 4.0. Ze integreren hun productiemachines, via een algemeen en flexibel platform, met de productieprocessen en software van de klant. Het geeft de klant ook alle mogelijkheden om hun machines perfect op te volgen en te optimaliseren.

Iedere grote machinebouwer heeft zijn “SMART FACTORY” toepassingen. Bij de vorige edities bleef ik hier een beetje op de honger zitten m.b.t. de integratie van de oudere machines en machines van andere leveranciers. Echter bij de nieuwste releases zijn er tal van oplossingen voorzien die het implementeren van INDUSTRY 4.0 voor heel wat (kleinere) bedrijven interessant maakt.

Bij het uitreiken van de Blechexpo awards viel onze grootste Belgische Machinebouwer LVD in de prijzen (categorie stans- en omvormtechnologie). Het bedrijf won de award voor de compleet geautomatiseerde buigcel Ulti-Form.

Verder nog een zeer interessante award in de categorie ‘scheidingstechnieken’:
Een samenwerking tussen Airco Systems en Bystronic Deutschland leverde de eerste plaats op in de categorie scheidings- en verbindingstechnologie. Met de gasmenger Aurci Infinit Mixgas versloegen de bedrijven Trumpf (EdgeLine Bevel) en Astes4 (Sortpro). De gasmenger maakt het mogelijk om gemakkelijk het snijgas te mengen dat nodig is voor het lasersnijden van dik plaatwerk. Hiermee wordt een betere snijkwaliteit bereikt en wordt de nabewerkingstijd verkort.

SAMENWERKEN MET MENTHOR?